Yhteystiedot

VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA
HERRALAN HUKAT RY

Herralan Hukat on Hollolassa toimiva yleisseura jonka tarkoitus on taata Herralan alueen lapsille ja aikuisille monipuolisia liikunta mahdollisuuksia. Seura on perustettu 7.12.1946 tuota ennen Herralassa toimi jo SVUL:n alainen Herralan Urheilijat ja Hukat liittyi perustettaessa Työväen Urheiluliittoon. Mielenkiintoinen yksityiskohta on että herralainen Ilmari Keskiväli oli vahvasti vaikuttamassa molempien urheiluseurojen syntyyn.

Seuran jäsenmäärä on vajaat kolmesataa joista noin puolet osallistuu tavalla tai toisella seuran toimintaan ja osa on vapaajäseniä (vanhan säännön mukaan pääsi vapaajäseneksi enää tuota sääntöä ei ole)
Viimeisen 10 vuoden aikana seuraan on liittynyt reilut 200 uutta jäsentä joista edelleen reilut sata jäsenenä.

Seuran ohjelmassa olevat lajit ovat tällä hetkellä lentopallo, Beach Volley, pesäpallo, kuntoliikunta ja harrasteliikunta.

Seura järjesti vuosittain mm. perinteisen Herrala Hölkän jo vuodesta 1974 lähtien.  Korona pandemian iski lujalla kädellä niin osallistujiin kuin talkoolaisiinkin ja hölkän tarina taisi loppua 46 kertaan mutta melkoinen historia sekin.
Myös joka kesäisestä Kesis Beach Volley tapahtumasta on tullut jo perinne sillä heinäkuun lopussa järjestettävä rantapalloturnaus oli järjestyksessään jo 24.  Vuonna 2023 turnaukseen osallistui 25 joukkuetta. Seuralla on kesäpaikallaan kaksi todella tasokasta Beach Voley kenttää, joka on nostanut lajin kiinnostavuutta koko Hollolassa.

Nykyisin seuran ykköslajiksi on noussut lentopallo joka on tuonnu seuraan myös runsaasti uusia aktiivisia nuoria jotka osallistuvat vastuullisesti muuhunkin toimintaan. Kaudella 2022-2023 joukkueemme osallistuu satunnaisesti koko eteläisen Suomen kattavaan Viking Line Cuppiin sekä miesten että naisten joukkueilla ja menestyksekkäästi. Kaudella 23/24 miesten joukkue osallistui lisäksi Päijät-Häme Liigaan sijoittuen pronssille. Tasollisesti kovatasoinen alueellinen sarja.

Yleisurheilussa kilpailutoiminta on tänäpäivänä lähinnä kotiratakilpailuja mutta -80/-90 luvulla seuran yleisurheilu eli kukoistuksensa huipulla kun kilpailutoimintaan osallistuin parhaimmillaan yli sata lasta ja nuorta. Menestyksekkäimpänä kunnostautui Sami Valtonen joka voitti seuran riveissä mm. 22-vuotiaiden Suomen mestaruuden 1500m juoksussa. Myöhemmin Valtonen voitti Kalevan Kisoissa saman matkan Turun Tovereiden riveissä. Valtosen ohella maajoukkue tasolle ylsi myös 20-vuotiaissa pituuden SM hopeaa hypännyt Miika Vesalainen.

Seura on isännöinyt Lahden vanhaa kesäsiirtolaa Ylöstaloa (Kesistä) jo 30 vuotta kohentaen pikku hiljaa paikkoja. Kesiksessä järjestetään kesäisin runsaasti mm. syntymäpäiviä, häitä, leirejä ja erillaisia kesäpäiviä.  Paikan omistaa nykyisin Hollolan kunta jonka kanssa seuralla on vuokrasopimus vuoteen 2025 saakka. Kesäisin Kesiksen rantasauna lämpiää kutakuinkin joka ilta ja on seuran jäsenten vapaasti käytettävissä. .