Herralan Hukat ry

VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA
HERRALAN HUKAT RY

Herralan Hukat on Hollolassa toimiva yleisseura jonka tarkoitus on taata Herralan alueen lapsille ja aikuisille monipuolisia liikunta mahdollisuuksia. Seura on perustettu 7.12.1946 tuota ennen Herralassa toimi jo SVUL:n alainen Herralan Urheilijat ja Hukat liittyi perustettaessa Työväen Urheiluliittoon. Mielenkiintoinen yksityiskohta on että herralainen Ilmari Keskiväli oli vahvasti vaikuttamassa molempien urheiluseurojen syntyyn.

Seuran jäsenmäärä on vajaat kolmesataa (281) joista noin puolet osallistuu tavalla tai toisella seuran toimintaan ja osa on vapaajäseniä oltuaan seuran jäsen yli 25 vuotta.
Vuodesta 2008 lähtien seuraan on liittynyt 136 uutta jäsentä.

Seuran ohjelmassa olevat lajit ovat tällä hetkellä yleisurheilu, hiihto, lentopallo / Beach Volley, sähly, kuntoliikunta ja harrasteliikunta.

Seura järjestää vuosittain mm. perinteisen Herrala Hölkän jota on järjestetty jo vuodesta 1974 ja on yksi Etelä Suomen vanhimpia yhtäjaksoisia juoksutapahtumia. Osallistujamäärä vuonna 2018 oli 98.
Myös joka kesäisestä Kesis Beach Volley tapahtumasta on tullut jo perinne sillä heinäkuun lopussa järjestettävä rantapalloturnaus oli järjestyksessään jo kahdeksastoista. Vuonna 2018 turnaukseen osallistui 28 joukkuetta. Seuralla on kesäpaikallaan kaksi todella tasokasta Beach Voley kenttää, joka on nostanut lajin kiinnostavuutta koko Hollolassa.

Nykyisin seuran ykköslajiksi on noussut lentopallo joka on tuonnu seuraan myös runsaasti uusia aktiivisia nuoria jotka osallistuvat vastuullisesti muuhunkin toimintaan. Kaudella 2015-2016 joukkueemme osallistui ensimmäistä kertaa koko eteläisen Suomen kattavaan Viking Line Cuppiin josta saavutuksena lopputurnauksen voitto heti ensiyrittämällä. 2016 vuodesta lähtien joukkue on osallistunut lisäksi Päijät-Häme Liigaan joka on tasollisesti kovatasoinen alueellinen sarja. Lentopallo buumi on tuonnut mukaan myös naislentopallon ja höntsälenttiksen ja pappalenttiksen.

Yleisurheilussa kilpailutoiminta on tänäpäivänä lähinnä kotiratakilpailuja mutta -80/-90 luvulla seuran yleisurheilu eli kukoistuksensa huipulla kun kilpailutoimintaan osallistuin parhaimmillaan yli sata lasta ja nuorta. Menestyksekkäimpänä kunnostautui Sami Valtonen joka voitti seuran riveissä mm. 22-vuotiaiden Suomen mestaruuden 1500m juoksussa. Myöhemmin Valtonen voitti Kalevan Kisoissa saman matkan Turun Tovereiden riveissä. Valtosen ohella maajoukkue tasolle ylsi myös 20-vuotiaissa pituuden SM hopeaa hypännyt Miika Vesalainen.

Seura on isännöinyt Lahden vanhaa kesäsiirtolaa Ylöstaloa (Kesistä) jo 25 vuotta kohentaen pikku hiljaa paikkoja. Kesiksessä järjestetään kesäisin runsaasti mm. syntymäpäiviä, häitä, leirejä ja erillaisia kesäpäiviä. Lähes jokainen kesä viikonloppu on loppuunmyyty joka vuosi jo kevät-talvella. Paikan omistaa nykyisin Hollolan kunta jonka kanssa seuralla on vuokrasopimus vuoteen 2020 saakka. Kesäisin Kesiksen rantasauna lämpiää kutakuinkin joka ilta ja on seuran jäsenten vapaasti käytettävissä. .